Svømmekurs

 

Idag var første dagen på svømmekurset. Ikke for meg (jeg kan svømme), men for guttungen. Han har gledet seg i flere uker og idag så var da endelig dagen her. Når jeg hentet han hos hans mamma så var han spent på om han måtte ha badehette på for det stod nemlig det i eposten vi hadde fått fra de ansvarlige for kurset. Sa jeg ikke trodde det var nødvendig men at det skulle vi finne ut av da vi kom frem. Han har hatt mange funderinger rundt kurset. Hva hvis jeg gjør feil? Hva hvis jeg ikke klarer å gjøre som de sier? Jeg og Tommy har prøvd å fortelle han at det er jo fordi man ikke kan helt som man går på kurs for å lære, så at de som er lærere ikke forventer at man skal kunne alt da man starter. Man må få feile for å lære seg. 

Når vi kom frem og han ikke trengte ha badehette uten kun svømmebriller så kom neste bekymring. Tenk om alle andre barn hadde badehette og ikke han? Han blev litt roligere da vi kom inn i bassenget å han så at det var kun en av fire som hadde badehette på. Etter å ha slått av en prat med instruktørene så gikk jeg litt lenger bort i bassenget for at han skulle ha fokus på instruktørene og ikke lure på hva jeg gjorde. Jeg holdt meg i det samme bassenget men svømte hele tiden på motsatt side. På den måten så så jeg dem hver gang jeg snudde og svømte mot dem. Siden det var første gangen idag og allesammen var på alderen til Tobias (6-7 år) så sjekket de fremforalt hva de kunde fra før av og hva de turte å gjøre i vannet. De fikk gjøre masse forskjellig. De dykket, dykket gjennom ringer i vannet, prøvde det å ligge å flyte på ryggen og mye mye mer. Var moro å følge med på hva de gjorde å det syntes lag vei at Tobias storkoset seg. 

For meg var det ikke helt behagelig å svømme idag. Halsbrann og hans vondt samtidig er ikke noen fin kombinasjon. Har lest at mange sliter med halsbrann og surere oppstøt under graviditeten.  Siden jeg ikke pleier å være plaget av dette så vil jeg tro at det er det som er tilfelle for meg også. Men fikk svømmetur litt iaf, måtte bare stoppe opp imellom da det ble for ille.

Etter kurset, i dusjen så fortalte han at han lært at hvis man puster ut med nesen under vann så synker man fortere. Det var veldig morsomt tydeligvis 🙂 Han sa også flere ganger at instruktørene var snille og at han alt gledet seg til neste onsdag, så dette var populært. Kjempe fint at han syns det var gøy siden det er så nyttig for han å lære.

Etter å ha kjørt han tilbake til mamman hans så blev det den vanlige runden herhjemme. Ordne noe mat, lufte bikkja og ta tak i klesvask og oppvask… Men nå er det kvelden. En varm kopp te i sofaen å sen rett i seng for å prøve sove vekk forkjølelsen som ikke er noe som helst bedre idag. 

Ha en fortsatt god kveld ♡

 

#Familie #gravid #hverdag #lovelife

 

Selvpleie

Utover dagen idag så har formen blitt dårligere og dårligere. Følte alerede på morgen idag at jeg begynte få vondt i halsen. Gikk greit på jobb å gikk fint på styrkeøkten etter jobb også. Begynte å bli sliten da jeg kom hjem i 15:30 tiden, men spiste litt mat og tok en tur med Eroc. Når jeg kom tilbake fra turen så dro vi for å se Tobias spille fotballkamp. Han er hos mamman sin denne uka men vi liker å følge med på alt vi kan av kamper når vi har mulighet uansett hvem uke det er. Etter kampen var jeg enda mer sliten og hadde begynt å fryse. Følte meg skikkelig risig å satte meg i bilen med setevarmeren på.

Når vi kom hjem så skulle Tommy kjøre å hilse på en kamerat. Jeg har hverken tid eller lyst til å bli syk så jeg tok å tappet opp et varmt bad og brukte litt tid på å slappe av å pleie meg selv litt. Vil ikke bli syk hverken for min egen eller babyen sin skyld. Slipper gjerne alt av medisiner å greier akkurat nå. 

Det var deilig å ligge i badet med en kopp te på badekarkanten 🙂 Fikk besøk på badet av Mimmi, den ene ouser våres. Ho er veldig nyssjerrig men forsvant like fort da ho skjønnte det var vann i hele badekaret 🙂 Jeg brukte litt tid på hårkur og bodyscrub. Etter badet brukte jeg olje til å smøre inn hele kroppen. Har blitt litt flinkere til det enn hva jeg pleier å være. Blir veldig fort tørr i huden på bena så det trengs. Litt av SP sin hårolje i håndkle tørt hår som prikken over i for at den gjør håret så mykt og lett å gre. Nå skal jeg krype ned under varmepleddet i sofaen å håpe at det gjør underverk så at jeg føler meg bedre imorgen igjen 🙂

Ha en fortsatt fin kveld <3

 

#lovelife #familie #gravid #selvpleie

Svangerskapsuke 22

Termin: Jeg er nå i svangerskapsuke 22 (21+2). Jeg er i graviditetsmåned 6 og hele 52,8% av svangerskapet er overstått. Det vil si at jeg nå har 133 dager igjen til termindato den 10 Januar 2017. Det føles som at det begynner å nærme seg nå! Er jo fortsatt lenge igjen men med travle uker fremover så kommer tiden til å gå fort.

Ukens aktivitet i magen: Som jeg har skrevet noen ganger i løpet av den siste uken så kan jeg nå føle babyen bevege seg i magen. Til tider så er det fjærlette bevegelser som jeg nesten ikke legger merke til. Andre stunder er det kraftigere og langt tydeligere bevegelser som jeg umulig kan unngå å merke. Nå er det ikke lenger kun da jeg sitter eller ligger rolig på morgenen eller kvelden som jeg føler bevegelsene men litt mer spredt over hele dagen. Jeg kan merke det da jeg er på jobb, da jeg spiser, da jeg er ute og går tur… Det er helt klart MYE aktivitet der inne, og det er jo et godt tegn 🙂

Ukens tanker om fødselen: Så langt så har jeg faktisk ikke tenk så mye på selve fødselen. Noe jeg kanskje burde ha gjort. Det er jo fortsatt en god stund igjen så det er nok derfor.Jeg håper jo selvfølgelig at jeg får en relativt rask fødsel. Ønsker jo ikke at den skal ta mange, mange timer. Men det er jo noe man ikke kan bestemme selv. Nå er jeg mest opptatt av å tenke på hva jeg trenger å kjøpe inn av utstyr og tilbehør før den lille kommer. En del ting er jo alt på plass men det mangler fortsatt mye. Så per dags dato så sirkulerer tankene mine mer rundt hva jeg trenger å ordne før fødselen enn selve fødselen.

Cravings?: Grunnen til at jeg skriver det med spørsmålstegn er at så langt så har jeg ikke har merket av noen cravings i det hele tatt. Jeg har hørt fra flere at dette kommer først lenger frem i svangerskapet så jeg får bare vente å se 😉 Å håpe på at hvis jeg får cravings etter noe så får jeg det etter noe sunt 😉

 

#gravid #familie #familycomesfirst #kjærlighet #hverdag

Jeg skal faktisk bli mamma!

Kom å tenke på en morsom ting. Eller iaf så syns jeg det var morsomt. Her om dagen da vi skulle gå til sengs å jeg la meg tilrette i sengen så la jeg begge hendene på magen. Ble helt sjokkert når magen min føltes veldig annerledes ut. Jeg måtte løfte dyna å se selv og deretter vise Tommy. Magen så nesten flat ut på ene siden og kjempestor på andre siden! Må ha hvert babyen som flyttet på seg der inne og la seg mer over på ene siden men det så kjempe komisk ut. Dette var noe jeg ikke tenkt på var mulig å se, uten bare noe man kanskje følte på bevegelsene. Den lille krabaten der inne gjør det klart og tydelig at han er der inne oftere og oftere <3 

 

I helgen så fikk jeg kjøpt meg mine første mamma klær. Noe jeg trodde at jeg aldri skulle gjøre. Jeg har vel aldri hatt så veldig mye tro på at jeg selv noensinne skulle bli mamma for å være helt ærlig. Når jeg var ynger, dvs da jeg var tenåring, så var jeg fast bestemt på at jeg ikke skulle bli det. Jeg husker veldig godt at venninner og familiemedlemmer begynte å få barn da jeg var i 18 års alderen. Siden jeg hadde hatt selskap i en lenger periode som kom selvfølgelig maset om at nå skal du se nå er det snart din tur. Jeg likte ikke slike kommentarer i det hele tatt. Jeg ble rett og slett forbanna og de som sa det fikk som regel svar på tale. Jeg skulle aldri ha noen barn, å hvis jeg skulle ha det så var jeg ihvertfall ikke så dum at jeg gikk å ble gravid før jeg var klar med skolen. Jeg bet ifra så fort noen så mye som nevnte saken. Husker veldig godt den gangen mormor sa at nå er det vel din tur, etter det at mitt søskenbarn fått sitt første barn. Jeg freste til at jeg skal ALDRI ha noen barn for jeg var så trøtt på å høre slike ting. Mormor ble så lei seg så at tårene kom og jeg måtte bare forte meg å si at ihvertfall ikke før jeg blir eldre å jeg er ferdig med skolen.

Har aldri følt savnet etter barn eller hatt noen ønska om å skaffe barn i noen av de tidligere forholdene jeg har hatt. Mitt første ordentlige forhold varte i over 5 1/2 år og jeg var ikke interessert av å tenke tanken på å skaffe barn. ikke heller i mitt andre forhold, det varte forsåvidt ikke lenger enn 1 1/2 år, men det er lenger enn hva mange andre som skaffer barn har hvert sammen. Det er først etter at jeg og Tommy ble sammen som ønsket om barn har sneket seg på. Hadde samme innstilling da vi ble sammen egentlig. Jeg hadde ikke noen planer på å bli mamma da heller, jeg klarte meg fint uten barn så hvis han ikke ville ha flere så var ikke det noe problem for meg. Kan vel si at jeg har snudd på det punktet. Jo lenger vi var sammen og jo mer jeg hadde å gjøre med Tobias desto oftere slo tanken meg at jeg hadde kunnet tenkt meg å ha et barn jeg også. Hver gang guttungen kom løpende inn på soverommet våres og ropet “pappa, pappa, pappa!!” så smøg seg følelsen på at det var noe jeg også ønsket. Samtidig som det var vondt de ganger guttungen kom å ropet på pappa og Tommy var på jobb og man kunde se skuffelsen i øynene hans når man fortalte at pappa er ikke hjemme og kommer ikke hjem på flere timer.

 

Jeg har alltid sagt og tenkt at hvis jeg blir 30 og fortsatt ikke er blitt mamma da er det heller ikke meningen at jeg skal bli det. Når jeg så fylte 30 år så måtte jeg flytte den grensen noen år lenger frem for det var jo først nå jeg egentlig følte på det at jeg ikke hadde noen egne barn og at jeg egentlig kanskje ville ha det. 35 ble den nye grensen. Hadde jeg ikke blitt gravid nå så er jeg helt sikker på at den grensen den hadde ikke blitt flyttet noe lenger. Hadde jeg blitt 35 uten å ha blitt mamma så hadde jeg aldri blitt mamma, enkelt og greit. Jeg vil kunne føle at jeg klarer å følge opp barnet mitt, og ikke bli betraktet som en bestemor istedenfor en mamma så den grensen hadde jeg ikke endret på. Men, jeg hadde gått på prevensjon helt siden jeg var 15 år så det hadde ikke hvert vanskelig å ikke bli gravid. I november ifjor så sluttet jeg helt med prevensjon. Dels fordi at legen sa at det kanskje kunde hjelpe på hodepinen min og dels for at man vet jo aldri hvor lang tid det eventuelt tar før man kan bli gravid har man gått på prevensjon konstant i over 15 år. For alt jeg viste var det ikke sikkert jeg kunde få barn i det hele tatt. Så vi ble enig om at jeg skulle slutte så fikk det som skjedde bare skje.

I begynnelsen av april så følte jeg meg veldig rar i magen og det var ikke vanlige mens smerter. Jeg tok en test og viste ikke helt hva jeg forventet. Jeg husker jeg ble rimelig satt ut da testen var positiv. Jeg tok en til og den var positiv den også. Det var svake streker på begge to, men det var streker det var ikke tvil om. Viste ikke helt åssen jeg skulle reagere selv. Jeg sendte bilde til Tommy og fikk et “Oi” tilbake. Jeg bestilte time hos legen fredagen etter for å få sjekket om det var riktig. På torsdagen før legetimen så begynte jeg å blø. Legen sa at det var så tidlig så det kunde være antingen forsinket menstruasjon eller en festeblødning. Jeg tok en ny test hjemme uka etter, den var negativ. Jeg ringte legen og fikk komme for å ta blodprøver, også blodprøvene var negative. 

 

Det gikk fire uker før jeg begynte å føle meg rar i kroppen enda en gang. Kom frem til at det måtte vare forsinket eggløsning. Følelsen gav seg ikke og sex dager for jeg skulle forvente menstruasjon, hvis blødningen jeg hadde sist gang var en forsinket menstruasjon, så tok jeg en ny test. Den var negativ. Men to dager senere var jeg overbevist om at her var det noe på gang så jeg tok en ny test. Den var positiv. Jeg tok en ny test og den også var positiv. Jeg snakket med Tommy om saken og han sa han syntes vi skulle beholde hvis det var sånn at jeg faktisk var gravid. De følgende ukene så tok jeg nye tester innimellom for å sjekke at de fortsatt var positive. Jeg booket også ny legetime i, hva som utfra mine beregninger burde bli, uke 8. På ultralyden kunde de kun se plommesekken, men det var ikke tvil om at jeg var gravid. Legen sa vi skulle komme tilbake om 3 uker. Det gjorde vi og da gikk det å se det lille underverket i magen. Det var første gangen det føltes som at det var virkelig. Det her skjedde virkelig. 

Nå sitter vi da her og over halvparten av graviditeten er over. Jeg føler bevegelsene inne i magen og den lille krabaten har tydeliggjort sitt nærvær enda mer. Nå kan jeg ikke bare se han da jeg er hos legen, nå kan jeg selv føle at han er der og det hver eneste dag <3 

 

#kjærlighet #baby #gravid #familie #familycomesfirst

 

Ny Uke, Ny Dag, Nye Muligheter

Mandag. Da starter enda en ny uke. Tommy har akkurat kjørt Tobias til skolen og jeg sitter i sofaen ikledd morgenkåpe og tøfler. Jeg begynner ikke jobb før klokka 14:30 idag så kan ta det med ro og la frokosten synke litt til.

Denne uka er det fullt opp på skjema. Jeg jobber full uke og har dessuten lørdagsvakt til helgen. Tobias skal være hos mammaen sin denne uka men han har kamp både idag og imorgen og på onsdag så starter svømmekurset som jeg har meldt han på til. Kampene er moro å følge med på, men idag har jeg ikke mulighet da jeg jobber kveld. Prøver å få blitt med imorgen isteden. Jeg skal bli med han på svømmekurset, det skal bli spennende både for han og for oss. Han er ille flink til å svømme under vann, men det er jo flott kan han lære seg å svømme ordentlig med hodet over vann også 🙂 Tenkte være med å svømme litt selv imens han har kurset. Vi har fått beskjed om at det er kjempebra hvis vi som voksne holder oss i nærheten; men ikke for nærme. Dette pga at da kanskje barna fokuserer mer på hvor foreldrene er hen og hva de gjør enn på å faktisk lære. Tror han har lettere for å ta seg til informasjon hvis det er noen utenforstående som viser og forteller hvordan ting skal gjøres i denne sammenhengen, for de ganger vi har hvert på badeland så er det ikke så veldig interessant å prøve å svømme uten det skal lekes hele tiden. Jeg tror det her blir bra.

Flere av PT kundene mine er nå igang med treningen igjen så jeg har fått satt opp en del avtaler med dem i løpet av uka noe jeg syns er kjempe gøy. Gleder meg til å begynne å se fremgang hos dem igjen nå etter ferien! Om noen uker så skal vi starte opp et nytt vektnedgangs- og livsstilsforandrings kurs, Minus+. Jeg har holdt 2 slike kurs tidligere, et forrige høst og et nå i vår. Vi regner med at vi kommer å sette startdato i nærheten av den 20 september. For at jeg skal rekke å få fullført kurset før jeg skal gå hjem i mammaperm så kreves litt nøye planlegging og kurset kommer nok til å bli en aning mer intensivt enn hva som egentlig er tanken. Kurset skal i utgangspunktet gå over 14 uker, men hvis vi starte opp først i midten/slutten av september så har ikke jeg mer enn 12 uker igjen å jobbe. Så denne uka må jeg bruke litt tid på å lage en ordentlig plan på gjennomføringen av kurset.

I slutten av uka så skal vi jobbe videre med barnerommet, noe jeg gleder meg noe sinnssykt til! <3 Forhåpentligvis så blir det rommet ferdigstilt denne uka å da kan vi gå videre å begynne med det rommet som etterhvert skal bli Tobias sitt nye rom. Kommer jo ikke til å kunne innrede og gjøre klart barnerommet før hele 2 etasje står ferdig siden vi må flytte rundt møbler fra rom til rom. Men bare det å vite at det er klart for å begynne å stelle istand så fort alt annet er kommet på sin plass er en tilfredsstillende tanke <3

 

Å så skal jeg skrive klagen ang boligen våres. Det gruer jeg meg litt til. Men det må bare gjøres. Vi har ikke noe å tape på det.

Nå er det på tide å få på seg noen klær å ta tak i dagen. Ha en fantastisk dag der ute! Carpe Diem <3

 

#lovelife #familie #familycomesfirst #gravid

Det å skrive en klage

Klage. Ordet i seg selv er negativt. Det å skrive en klage gjør man jo ikke grunnet noe positivt. Imorgen skal jeg sette meg ned å skrive en klage. En klage som rører huset våres. Ikke noe moro men jeg ser det nødvendig. Det er over 4 år siden vi kjøpte huset så litt sent å klage nå tenker kanskje noen. Ja man kan jo tenke det. Men det kommer jo helt an på hva man skal klage på og hvorfor.

Sånn her ligger det til: I april 2012 så kjøpte jeg og Tommy huset våres. Vi hadde hvert å sett på huset flere ganger. Vi falt for det allerede da vi så det på finn.no. Det var et eller annet som var tiltalende med huset til tross for at det ikke var så stort (kun 2 soverom) og at det var furu i hvert eneste rom. Det stod i takst rapporten at det fans noe tegn til råte i noen få bjelker i bjelkelaget i kjeller. Selgeren viset oss under visningen hvem bjelker det var som de sett dette på. Vi tok også ved et tilfelle med oss en kollega som tidligere arbeidet som snekker. Han mente på at hvis vi tok drenering på huset så ville vi slippe at det var noe som spred seg siden rapporten sa at det kun var tegn på råte. Så vi kjøpte huset i god tro. Det var jo kun noen få bjelker som var problemet og de kunde vi jo evt få byttet hvis det skulle bli nødvendig. 

 

Men, å dette er et stort MEN. På andre siden av kjelleren var hele taket dekket av panel. Man begynner jo ikke å rive ned taket er man på visning, men det ønsker jeg at vi hadde gjort. Etterhvert så fikk vi tatt dreneringen rundt huset. Når vi gjorde dette så fant vi ut av at det ikke hadde hvert noen ordentlig drenering rundt huset noensinne så det var ille godt at vi fikk tatt det sjappt. Nå for ikke så lenge siden så bestemte vi oss for å så rive ned en del av panelen i kjeller taket.  Dette grunnet at det er veldig gulv kaldt på kjøkkenet. Er kaldt i de andre rommene også men kjøkkenet er desidert verst. Fremforalt under vinterhalvåret, nå i vinter så målte jeg temperaturen forran kjøkkenbenken til 12 grader.  Det er kaldt på gulvet resten av året også men ikke SÅ kaldt. Man fryser på føttene går man i vanlige sokker sp man må nesten ha tøfler på føttene skal man ikke fryse veldig. Så vi tenkte i første omgangen rive ned panelen for å se åssen det var med isolering i kjeller taket.

Det var ikke isoleringen som var det største problemet når den panelen kom ned. Den panelen så ikke veldig gammel ut og jeg lurer akkurat nå på om det var en grunn til at det var panel i taket på akkurat det rommet. Der er det ikke tegn til råte i de bjelkene. Det er ikke tvil om at det er råte i de bjelkene. Det kan jeg se selv, uten å ha noen som helst kunnskaper om dette. Så skal vi gjøre noe for å få bedre inneklima og bedre varme i gulvet så må vi vel mest sannsynlig bytte hele bjelkelaget i hele kjelleren. Det var ikke noe vi så komme utfra takst rapporten der det stod det var oppdaget tegn til råte i noen få bjelker. Ikke i det hele tatt. Så nå skal jeg skrive klage. Jeg vet ikke helt åssen jeg skal gå frem eller åssen jeg skal formulere meg. Men dette mener hvertfall jeg er en skjult feil. Jeg får ringe noen forskjellige instanser imorgen og forhøre meg om åssen vi skal gå til veis. Jeg vil helst slippe fryse om føttene enda en vinter. 

#Klage #Familie #hjem #lovelife

Leker, leker og enda mere leker

Idag er en sånn der kjedelig dag når det er dårlig vær og Tommy har jobb helg. Han jobbet natt natten til idag, kom hjem og siv frem til kl 12 og deretter så kjørte han tilbake til jobben for å så være der frem til kl 22 ikveld. Det syns jeg og Tobias er kjedelig. Men vi pleier å få dagen til å gå uansett 🙂 Idag har vi gått en runde med Eroc ute i regnet, spillet spill og sortert lekene på rommet hans.

Siden vi holder på å pusser opp i 2 etasje så er det jo ikke noe annet en slitsomt å bare flytte alle leker han ikke lenger bruker fra et rom til et annet. Derfor bestemte vi at nå før noe skjer med hans rom så tar vi å rydder vekk alt han ikke lenger bruker. Alt som han ikke bruker det skal vi antingen prøve å selge så at han kan få kjøpt seg  noen nye ting eller gi bort. Ødelagte leker havner selvfølgelig i søpla. Det blei en hel del leker vi kunde ta vekk kan man si. 2 hele bære poser pluss to piratskipp (det ene er et sabeltannskipp). Skal ikke påstå at det ble spesielt ryddig på rommet, men det var jo ikke heller det som var tanken. Tanken nå var kun å få vekk det han ikke lenger trenger og bruker. Da kan det nye rommet holdes mer ryddig når det står klart. Jeg syns det skal bli kjempe moro å få gjøre i orden det nye rommet og innrede det. Han blir jo 7 år i desember og begynner å bli stor gutt. Han vil ha et blått rom har han sagt. Det kommer ikke til å bli et blått rom, veggene blir kledd med hvit smartpanel. Men vi kommer til å bruke mye blått på gardiner, sengesett, sengelampe og annet smått og godt 🙂 Så håper han blir fornøyd uansett. Gleder meg 🙂

#Familycomesfirst #lovelife #gravid #helg

Internturnering

Idag startet dagen tidlig til tross for at det er lørdag og jeg har fri fra jobb. Guttungen hadde intern turnering med fotballen idag og oppmøte var allerede kl 09:00. Intern turnering innebærer at alle barn som spiller fotball i samme klubb blir delt opp i forskjellige lag med deltakere av forskjellige aldre og at de deretter spiller turnering mot andre lag innenfor klubben. Jeg syns det er et kjempebra tiltak av klubben å arrangere noe slikt da det gjør at barna blir kjent med både dem som er yngre og de som er eldre. Etter at alle barn var blitt delt inn i lag så startet kampene i 10 tiden. Tobias sitt lag spilte 6 kamper i løpet av dagen, de vant noen og de tapte noen. De var veldig flinke å stod på hele dagen igjennom. Alle som deltok i turneringen fikk selvfølgelig premie 🙂 Nå begynner det å bli en del pokaler og medaljer så snart må vi kjøpe noen form av skap eller hylle som Tobias kan ha til å forvare dem i.

Vi hadde en flott dag, og var ekstremt heldige med været! Det blåste litt men vi hadde sol hele dagen. Hadde ikke hvert fullt så gøy å stå å se på kampene fra 09-15 hadde det pøs regnet. Så veldig glad vi slapp det 🙂 I pausene mellom kampene så var Tommy like mye ute på banen han som hva barnene var 🙂 Han har spilt mye fotball tidligere å kan neppe sitte rolig finnes det en fotball i nærheten. Her er bilde av far og sønn in action under en av pausene.

Idag hadde vi med Eroc større delen av dagen. Mye for at det er sosial trening for han med mye folk og en del andre hunder. Han har godt av det. For det meste så pleier han å være veldig slitsom å ha med på slike steder noen lenger tid, men idag gikk det veldig bra. Han var veldig sliten da jeg kjørte han hjem etter at han hadde hvert med i 4 1/2 time 🙂 Mer psykisk trett en fysisk vil jeg tro. Må trene mer sammen med han før den lille kommer. Han kan være utrolig flink til å gå tur med, går man med han alene, men så fort vi er flere som går tur sammen da skal han være først. Han skal på en måte passe på “flokken” og det kan være veldig slitsomt. Vil gjerne få han til å oppføre seg bedre under slike omstendigheter så fort som mulig. Når babyen kommer vil jeg jo at jeg skal kunne ha han med hvis jeg skal ut og gå tur med vogna, uten at det skal være noe problem. Det er jo vanskelig å vite åssen han kommer til å reagere på det nå, men vil ikke at han skal trekke og slite i båndet skal jeg trille vognen samtidig. Vi får legge ned mer tid på å øve på det helt enkelt.

Nå er det kvelden her i hus. Tommy er tilbake på jobb for enda et nattskift og Tobias ligger i sengen og sover søtt. Så nå skal jeg krype ned under dyna jeg og. Imorgen er en ny dag med nye muligheter <3 God natt <3

 

#trening #fotball #helse #helg #Familie #gravid

 

 

Ta være på kroppen

Nå er det endelig helg. Den er etterlengtet. Ikke av noen spesiell grunn, vi har ikke noen spesielle planer. Guttungen har internturneringen på fotballen imorgen, men det er alt som er planlagt så langt. Jeg har fri hele helgen, men Tommy jobber. Blir en stille og rolig helg, hvertfall håper jeg det. Trenger å ro ned litt. Få litt orden i alt rot her hjemme men ellers ta dagen litt som den kommer.

Nå som jeg ikke skal instruere så mange treningstimer fremover så skal jeg fokusere mer på min egen trening og på å ta være på min egen kropp. Lytte til kroppen når den trenger en pause og fokusere på å trene det min egen kropp trenger. Kommer til å trenge å være sterk i ryggen for at jeg skal klare å holde kroppen oppe når jeg blir tyngre og for å kunne bære babyen når den kommer. Styrketrening er derfor en selvfølge. Jeg liker ikke å løpe og ikke så veldig å sykkle heller… så vurderer å begynne svømme 1-2 ganger i uka istedenfor. Svømming er jo skånsom trening der du beveger hele kroppen. Skal prøve å være flinkere til å få nok med søvn også. Er altfor dårlig på å gå til sengs tidsnok uten sovner som oftest på sofaen for å så bårvåknet midt i nattan å deretter gå å legge meg. Eller det er ikke bare meg, vi er like flinke til det både jeg og Tommy 😉

 

Idag er vi dessuten kommet enda litt lenger i barnerommet ♡ Nå er det saget ut hull for der vinduet skal sitte. Det begynner sakte men sikkert å ta form. Nå kommer prosjektet til å stå stille i noen dager men i slutten av neste uke så er vi igang igjen. Og da får vi forhåpentligvis ferdigstilt barnerommet ♡ Da gjenstår det kun å få opp panel på veggene og nytt gulv i de to andre soverommene og på gangen. Skal prøve å få Tobias til å sortere lekene sine i helgen så vi får tatt vekk ting han ikke lenger bruker. Får vi tatt vekk en del ting så underletter det veldig da vi skal begynne å flytte rundt ting for å få pusset opp et og et rom av gangen.

 

#helg #Familie #gravid #kjærlighet #lovelife # oppussing 

Kaffedate med fineste Anja

Idag etter jobb så var jeg på kaffe date sammen med Anja 🙂 Skjer ikke så altfor ofte men kjempe koselig hver gang. Deilig å starte helgen på den måten. Kan prate om hva som helst i flere timer å klokka bare flyr. Alt fra oppussing til jobb til barne navn har blitt diskutert og vi hadde helt sikkert kunnet suttit å snakket i mange timer til. Anja er nok den venninnen som jeg føler at jeg har aller mest til felles med. Uansett hvor lang tid det går imellom det at vi treffes så sitter praten alltid løst og vi kan snakke om alt mellom himmel og jord. Blir aldrig noen pinlig tystnad. Å så liker vi å ha styring på ting begge to 😉 Nå må det ikke gå like lenge til neste gang!


Idag testet vi en ny kaffesort, vanilje mocca. Mest sannsynlig like usunn som det høres ut og ser ut som. Men veldig god! Kaffe med vanilje pulver, vaniljesaus, krem og sist men ikke minst en seigman:)

 

#helg #kaffedate #venner #friends