Dagens helkroppsøkt

Endelig kvelden! Nå er det helg men det er ikke på tide å lege bena på bordet for det. Jeg skal jobbe 09-14 imorgen også. 

Som jeg skrev tidligere idag så var planen å få til en helkroppsøkt før timen med min PT kunde i ettermiddagen. Det gikk jo galant da jeg hadde 2 timer til gode. Rakk til og med å dusje før PT kundene kom. 

 

Dagens økt:

♣ Brystpress i kabelmaskin 3×12

♣ Knebøy med stang 3×12

♣ Biceps curl med stang 3×12

♣ Markløft 3×10

♣ Triceps pulldown i kabelmaskin 3×12

♣ Booty Builder (hip thrust maskin) med strikk rundt benene og uten vekt 3×12

♣ Nedtrekk 3×10

♣ Sideliggende bekkenhev 3×12 påhver side

 

Markløft er en av mine absolutte favorittøvelser. Det er en øvelse der du får trent flere store muskelgruppen på en og samme gang (Hamstrings, hoftestrekkerne, quadriseps og latissimus dorsi). Men det er også en av de desidert vanskeligste øvelsene teknisk sett. For å kunne vise dere riktig utførelse og teknikk så har jeg i løpet av dagens økt lekt filmstjerne. Her kommer et lite videoklipp av øvelsen og under følger noen punkter på hva du bør tenke på da du trener markløft.

 

Viktige momenter:

♦ Stå stødig med ca en hoftebredde mellom føttene

♦ Hold ryggen naturlig rett og stabil med blikket forover

♦ Buktrykk

♦ Knær i samme retning som tær

♦ Stange nær kroppen gjennom hele bevegelsen

♦ Strake armer

 

Siden jeg er gravid så bruker jeg lettere vekter på stangen en hva jeg vanligvis gjør. Dette grunnet at man som gravid skal unngå øvelser med for høyt buktrykk. Jo mer vekt, desto større motstand og desto høyere buktrykk kreves for å utføre øvelsen riktig.

 

Ha en fortsatt fin kveld og riktig god helg!

 

Marlene ♥

 

#trening #fitness #momtobe #familie #gravid #kjærlighet #mammablogg #kost #kosthold #styrke

Fredag igjen!?

God morgen kjære lesere! Ukene går fort nå og atter en gang er det fredag morgen. Startet dagen med morgenspinn i vanlig orden. 9 trøtte fjes møtte opp og var klare for å få pedalene til å gå rundt i 45 min. Etter timen var det, ikke trøtte, men slitne fjes som forlatte spinningsalen for å antingen tusle på jobb eller for å ta tidlig helg. Uansett så fikk vi gitt dagen og den kommende helgen en god start! 🙂

Jeg er litt spent på hvor lenge jeg klarer å ha denne timen. Prøver jo så lenge det går. De sier at det skal være bra med sykling ved bekken plager. Men må si at det føles ikke helt behagelig å sitte på det sykkelsete når det er akkurat i den regionen det er vondt. Ikke hjelper det heller at det presser på steder som gjør at man føler at man må løpe å tisse nesten så fort man har satt seg ned, uansett om man akkurat hvert på do 😉 

Idag skal jeg få til en styrkeøkt også utover dagen. Er egentlig ferdig på jobb kl 13:30, men skal ha time med en PT kunde kl 15:30 så tenkte passe på å få unnagjort en egentreningsøkt mens jeg venter på den timen. Idag får det bli en miks av litt alt mulig, en helkroppsøkt helt enkelt.

Skal DU trene idag? Hva skal du trene? Gjerne legg igjen en kommentar 🙂

Ha en fantastisk dag!

 

Marlene♥

 

#trening #fitness #gravid #fredag #mammablogg #familie #kosthold

PT-gruppe

Torsdag kveld kl 19:00, da har jeg min faste PT gruppe. Denne gruppa har holdt sammen helt siden nyttår. Eller ikke hele gruppa, men kjernen. Vi har mistet noen og det har tilkommet noen nye underveis. De er blitt en sammensveiset gjeng og de står på og tester alt mulig rart jeg finner på. Å de har gjort store fremskritt. Fra å ha trent veldig lite, om i det hele tatt, til å trene opp til flere ganger i uken er en god prestasjon. De trener alt fra spinning til tung styrke, alt utfra åssen jeg legger opp timene for dem. De klager og de syter under timene men når vi er klare for dagen så er de stor fornøyde med egen innsats.

 

Dette var dagens økt for gruppa:

Sirkeltrening med fokus på styrke og balanse:

 

Det er en gjeng flinke jenter med stå på vilje!

Etter å ha kjørt sirkelen 3 ganger ( 1 min per øvelse de første 2 rundene og 1 1/2 min per øvelse på siste runden) så avsluttet vi med litt tabata på bein og mage. 8 x 20 sekunder med en pause på 10 sekunder mellom hver 20 sekunder. På bein fikk de kjøre dype knebøy annenhver omgang på 20 sekunder, og annenhver omgang halve knebøy i “kjelleren”. På mage fikk de gjøre på samme måte,men her fikk de veksle mellom å kjøre situps og crunches. Det var en god del pusting og stønning på slutten så dette merket de godt. Håper at det skal svi litt i musklene på dem imorgen og på lørdag så at de merker at de lever i helgen og ikke koser seg så altfor mye 😉 Gleder meg allerede til neste uke!

 

Etter enda en hard økt så er smilene på plass igjen og alle er glade og fornøyde 🙂

Ha en fortsatt fin kveld!

 

Marlene ♥

 

#trening #pt #personligtrener #mammablogg #gravid #hverdag #fitness #familie #kjærlighet

 

Ny vri på frokosten

God formiddag! Idag har jeg fri på formiddagen, skal ikke på jobb før kl 15, så idag ble det som morgen og sen frokost sammen med kjæresten. Herlig å kunne starte dagen slik en gang iblant ♥

Idag prøvde jeg meg på en ny vri på hva som i bunn og grunn er den samme frokosten som igår. Men det blir jo fort kjedelig å spise detsamme! Samme grøten og fortsatt med cottagecheese, men nå med banan og blåbærsyltetøy 🙂 Hadde ingen ferske bær hjemme så derfor syltetøy. Var kjempegodt, og sødmen fra banan og blåbærsyltetøy gjorde seg veldig bra til cottagecheese.

Anbefales til alle som vil ha en sunn og energirik frokost! 🙂 Ha en riktig fin dag allesammen ♥

 

Husk også å melde dere på til konkurransen som jeg publiserte igår. Der har dere sjangsen til å vinne makeup fra MAKEUP MEKKA. For å komme direkte til konkurransen klikk HER

 

Marlene  ♥

 

#lovelife #helse #trening #kosthold #gravid #Familie #dream #kjærlighet

Giveaway!!!

Som jeg nevnte for noen dager siden så er det på tide for en ny konkurranse/giveaway. Det er jo koselig å gi noe tilbake til dere lesere som kommer med så hyggelige kommentarer og gir feedback. Så nå som jeg har fått hjem den tiltenkte premien så er det da dags 🙂 

 

Dette kan du vinne:

♥ MAKEUP MEKKA Eyeshadow Magnet

♥ MAKEUP MEKKA Bright Luminizing Highlighter, Light

♥ MAKEUP MEKKA Easyepeasy Browgel, Neutral

♥ MAKEUP MEKKA Wate Resistant Eyelinner Pencil, Black

♥ MAKEUP MEKKA Duo Brow Brush

♥ MAKEUP MEKKA Uktra Matte Lip Pop Sticks, Chill Pill

♥ MAKEUP MEKKA Uktra Matte Lip Pop Sticks,Dramatime

 

Vinneren trekkes om en ukes tid fra idag!

 

For å delta i konkurransen så trenger du å gjøre følgende:

1. Like Facebook siden min (dette sjekkes)  ⇒ Marleneslilleverden

2. Hvis du er registrert på Bloglovin.com så følg meg der ⇒ Marleneslilleverden

3. Legge igjen en kommentar under dette innlegget der du skriver at du er med i konkurransen, med navn og epost adresse.

NB! Hvis du deler innlegget så får du 1 ekstra lapp med navnet ditt på i trekningen! Hvis du har delt innlegget så skriv også dette i kommentaren.

Masse lykke til!

 

Som dere ser så utgjøres premien av et flertall produkter ifra MAKEUP MEKKA. Innlegget er på ingen måter sponset uten dette er kun et lite tips til dere. Jeg selv liker deres produkter veldig godt og har bestilt sminke fra deres nettside et flertall ganger. De er gode på priser hvis man ikke har råd å bruke masse penger på makeup. De har god service og rask levering. Hvis du ikke skulle bli den heldige vinneren av konkurransen så kan du alltid sjekke ut siden deres for de har mange gode tilbud akkurat nå 🙂 For å komme deg til siden deres klikk HER.

 

Marlene♥

 

#kjærlighet #gravid #giveaway #konkurranse #familie #mammablogg #skjønnhet #makeup

 

Forandring fryder


 

Forandring fryder, er det ikke slik man pleier å si? Dette gjelder nok mye i livet, også trening. Derfor tok jeg med badetøy og håndkle når jeg dro på jobb idag. Jeg er nemelig så heldig at treningssenteret der jeg jobber ligger i samme bygning som badeland. Når jeg var klar på jobb for dagen idag så var det bare å gå ned trappene, skifte og hoppe i bassenget. Svømming er noe jeg vanligvis ikke gjør. Men det er en måte å variere treningen på, og det er en fin treningsform der du holder hele kroppen i bevegelse.

 

Nå er ikke jeg noen dreven svømmer og det går ikke veldig fort. Men jeg får beveget hele kroppen, og det var det som var hensikten. Dessuten så er svømming en skånsom treningsform da den ikke belaster knær og andre ledd. For meg som er gravid så avlaster dessuten vannet så at jeg ikke føler meg så tung i kroppen.

 

Nå, etter å ha svømt 1500 meter så sier jeg meg fornøyd for dagen. Har du trent idag? Eller skal du kanskje senere idag? Hva har du / skal du trene? Gjerne legg igjen en kommenter 🙂

 

#Familie #kjærlighet #trening #gravid #lovelife #mammablogg 

Frokost som holder deg mett lenge

God morgen kjære lesere! Sånn tidlig på morgenen så tenkte jeg at jeg skulle dele et frokost tips med dere. Havregrøt med cottagecheese, eple, mandel og kanel. Jeg har også brukt litt chiafrøn i grøten men det er jo valgfritt. 

 

De gangene jeg spiser dette til frokost så koker jeg en porsjon grøt (1 dl havregryn og 2 dl vann), tar på 2 store spiseskjeer med mager cottagecheese, 1/2 skivet eple, litt kanel og så dresser jeg over noen mandler på slutten. Men Mengdene går å tilpasse etter smak og tykke.

 

Denne frokosten er det verdt å teste ut for den gir god metthetsfølelse og du står deg langt ut på formiddagen. Det er veldig enkelt og tar ikke mange minuttene å lage. Jeg pleier å koke grøten i mikroovnen for da tar det kun 3 minutter og jeg slipper å få mer oppvask enn nødvendig 😉 Den inneholder mye fiber og protein og er et godt og sunt valg å starte dagen med!

Ha en fantastisk dag! 

 

Marlene ♥

 

#trening #kosthold #gravid #Familie #dreams #hverdag #lovelife #mammablogg 

Kveldsøkt og energi påfyll

God kveld, kjære lesere! Dagen idag ble sånn ca som planlagt. Har ikke rekkt å vaske så veldig mye her hjemme bare så det får jeg ta imorgen. Hadde glemt å ta med treningstøy når jeg dro på jobb på morgenen idag så fikk ikke trent direkte etter jobb som var planen min. Men det fikk bli en kveldsøkt istedenfor. Etter det at sengen blitt hentet og at Eroc hadde fått seg en promenad.

Idag fokuserte jeg på å trene ben og rygg. Dagens økt så ut sånn her:

♠ Knebøy med stang 3 x13

♠ Markløft 4 x10

♠ Leg exstension 4 x 8

♠ Nedtrekk 3 x 12

♠ Bekkenhev med strikk rundt knærne 3 x 12

♠ triceps press med stang 3 x12

 

Tørr ikke løfte for tunge vekter eller benytte meg av for mye buktrykk akkurat nå uten bruker heller lettere vekter/ motstand og flere repetisjoner. Jeg vil underholde kroppen og holde den sterk og i god fysisk form men jeg vil ikke gjøre noe som ikke er bra for barnet og heller ikke noe som gjør at jeg får større plager med bekkenet.

 

Siden det har gått i et idag så har jeg ikke hatt noen tid til å lage noe veldig mye mat. Men det finnes enkle, raske og sunne alternativer å ta til da tiden ikke strekker til. Idag for eksempel så fikk det bli en bolle med Biola, hjemmelaget frokostblanding og kiwi før trening som mellommåltid. Sunt og godt og rikt på energi. 

 

Etter treningen så måtte jeg ha i meg litt mer ordentlig mat og slengte ihop eggehakk som jeg spiste sammen med mager cottagecheese og kirsebær tomater. Sunt og rikt på proteiner, dvs bra påfyll etter trening. Raskt, enkelt og mye bedre enn ferdigmat!

 

Ha en fortsatt fin kveld ♥

 

#trening #gravid #lovelife #fitness #momtobe #familie 

 

Svangerskapsuke 26

 

Termin: Jeg er nå i svangerskapsuke 26 (25+2). Jeg er i graviditetsmåned 7 og hele 62,8 % av svangerskapet er overstått. Det vil si at jeg nå har 105 dager igjen til termindato den 10 Januar 2017. Ukene går fort nå og denne uken har gått veldig for. Jeg syns det føles ut som at det var igår jeg postet innlegget om svangerskapsuke 25. Formen er fin, unntatt fra plagene jeg har begynt å få med vondt i bekkenet og nedre del av korsryggen. Denne uken er jeg fast bestemt på at jeg skal få til å trene 3-4 ganger og å huske på å gjøre knipeøvelser hver dag. Hvis dette kan gjøre at plagene ikke blir verre og at jeg unngår plager etter fødselen så er det absolutt verdt å prioritere.

 

Ukens aktivitet i magen: I magen er det full aktivitet. Det syns jeg er veldig koselig. Det er jo et tegn på at den lille har det bra og utvikles som han skal. Det skaper en trygghetsfølelse hos meg og en følelse av at den lille har det bra. Neste uke er det dags for kontroll igjen. Jeg syns det er fint å ha kontroller jevnlig, da får jeg sjekket at alt står bra til. Gleder meg så til da jeg får se og holde han for første gang ♥♥♥

 

Ukens tanker om fødselen: Jeg er fortsatt ikke bekymret for fødselen. Det føles fortsatt ut som at det er ganske langt frem i tid, uansett om jeg fullstendig klar over at det nærmer seg med storm skritt. Men akkurat nå tenker jeg ikke så veldig mye på saken og jeg er heller ikke redd.

Cravings?: Fortsatt ingen cravings. Jeg kanskje er så heldig at jeg slipper å få det? 🙂 Det går jo an å håpe på det. Det er bare å vente å se å håpe på at hvis jeg får det så får jeg det etter noe som ikke er altfor usunt. 

Idag var faktisk første morgenen på lenge som jeg våknet og følte meg uthvilt. Jeg sover fortsatt ganske urolig om nettene til og fra. Er skikkelig trett om kvelden, men akkurat det er jo ikke noe uvanlig, det pleier jeg og være. Men det er blitt tyngre og tyngre å stå opp tidlig om morgenen. 

 

 

 

#gravid #pregnant #mamma #familie #lovelife #familycomesfirst #healtylifestyle

God morgen!

God morgen kjære lesere! Tirsdag og enda en dag som med fullt opp. Jobb fra 08-15, litt egentrening, den gamle sengen skal bli hentet, snekkeren blir ferdig med oppussingen så jeg kan begynne å vaske gangen, bikkja må få seg en ordentlig tur å så skal det bli tid til å lage noe mat selvfølgelig. Full fart i hele dag men det skal bli en bra dag! Jeg våknet og følte meg ganske så uthvilt før første gangen på lenge. Det må være et godt tegn ikke sant? 🙂

Jeg var til og med så våken og hadde så god tid at jeg gadd og rakk å sminke meg før jobb 😉 

Siden jeg kun fokuserte på å trene bekkenet igår kveld så skal jeg ta en mer ordentlig økt idag, med fokus på ben, rygg og mage. Skal DU trene idag? Hva skal DU trene? Gjerne legg igjen en kommentar 🙂

Husk også at dere er velkomne å hjelpe meg å hjelpe brystkreftforeningen i oktober måned (gjerne allerede nå). Jeg har laget en egen innsamling for å støtte dem i kampen om å finne et botemiddel. Innsamlingen går direkte til brystkreftforeningen og det er ingen mellomledd uten alle penger går direkte dit de skal. Hvis du vil bidra klikk HER.

 

Ha en fin dag der ute!

 

#trening #kjærlighet #familie #gravid #fitness #lovelife