Barnemat: Grønn smoothie

Igår lagde jeg en ny type smoothie til Mathias. Istedenfor og kun bruke forskjellig frukt så puttet jeg også avokado og babyspinnat oppi. Litt mer grønske i kostholdet er bare sunt.

Jeg har prøvd å lage smoothie med avocado en gang tidligere men den gangen endte det opp med at jeg tømte ut alt i vasken. Den ble alt annet enn velsmakende. Jeg husker ikke hva mer enn avocado jeg brukte den gangen men denne gangen brukte jeg ananas og banan. Disse fruktene er veldig søte og gode og de passet veldig godt sammen med avocado og babyspenat.

 

 

 

Oppskrift:

1 banan
1/4-1/3 fersk annanas
1/2 avocado
10-12 blader babyspenat

Miks med, for eksempel stavmikser, til du får en glatt og fin konsistens. Hell opp på glass eller på smoithiepose.

 

Ananas og banan ble de dominerende smakene i denne smoothien men avokadoen og spinaten gjorde at smoothien ikke ble fullt så søt. Dessuten gjorde spinaten at smoothien ble skikkelig grønn 😉 En supergod smoothie fullproppet med frukt og grønt, uten noen som helst tilsatser!

 

Gjerne test denne å gi meg en tilbakemelding 🙂 Mathias likte den veldig godt 🙂

 

Ha en fortsatt fin kveld ❤

Klem Marlene

 

#smoothie #mamma #baby #barnemat #sundt #grønt 

Omrokering

For to dager siden så skrev jeg at vil holdt på å omrokere i andre etasje. Jeg hadde planer om å poste noen bilder av det ferdige resultatet igår. Bare det at det fortsatt ikke er helt ferdig.

Tobias sitt rom er ferdig men ikke soverommet våres. Tobias sitt rom ble veldig bra og Tobias selv var veldig fornøyd da han kom til oss om mandagen og fikk se forandringen 🙂
 

 

 

 

 

Vi har ganske så små rom oppe i andre etasje. Og på rommet våres er dette litt av en utfordring. Vi har en dobbeltseng med skuffer under noe som egentlig er ganske så praktisk. Men det er ikke fullt så praktisk da vi i tillegg ønsker og ha et sengbord på hver side om sengen. Vi kjøpte to sengbord med hjul på for å være smarte. De passet i utgangspunktet perfekt. Eneste problemet var at vi ikke tenkte over at det sitter noen vegguttak på ene siden sengen og de ødela hele greia.

Igår så skrudde jeg især det ene sengebordet og kappet sidene på det. På den måten ble sengebordet lavere. Deretter skrudde jeg sammen bordet igjen 🙂 Nå må vi bare få festet det til veggen på en eller annen måte. Det må festes høyt nok på veggen før at det skal gå å dra ut skuffene under. Men jeg har målt nøye så det skal gå helt fint.

Imens Tommy lurer på en god måte å feste de på så skal jeg gjøre akkurat det samme med det andre sengbordet. Når de vel er på plass så skal dere få noen bilder av rommet våres også 😉
 

Klem Marlene ❤

 

#omrokering #hjem #familie #innredning #interiør  

En liten pause

Nå har det hvert veldig stille her på bloggen i noen dager. I over en ukes tid faktisk. Ikke fordi jeg ikke har nok å skrive om. Nei heller omvendt. Det er ikke hver dag tiden strekker til. Og som dere helt sikkert skjønner så prioriterer jeg det å leve livet mitt og det å ta vare på familie og venner  forran det å holde bloggen oppdatert. Det har blitt sent på kvelden før jeg har følt at jeg har gjort alt jeg skal og før jeg har følt at jeg har hatt ro i kroppen til å sette meg ned i lugn og ro. Og da har jeg faktisk heller gått og lagt meg.

I løpet av de dagene jeg ikke har blogget så har jeg begynt med det nye treningsprogrammet mitt (jeg og Linda skulle få program fra en av mine kollegaer), vi har hvert i bryllupet til et vennepar, vi har hvert på innflyttingsfest hos et annet vennepar og vi har omrokert i andre etasje, bare for å nevne noen av de viktigste hendelsene.

 

 

 

 

Vi er ikke helt ferdige med omrokeringen enda. Eller, egentlig er vi det men alle ting er ikke helt kommet på plass enda. Imorgen skal jeg prøve å så få ordnet med det siste. Deretter skal jeg poste noen bilder så at dere får se resultatet. Så langt er jeg ihvertfall veldig fornøyd og det virker som at både Tommy og Tobias også er det 🙂

Jeg vil også poste et innlegg med en treningsuppdate imorgen 🙂 En update på åssen det går med det nye treningsprogrammet og hvordan formen føles.

 

Ha en fortsatt fin kveld!

Klem Marlene ❤

 

#mamma #baby #bryllup #uppdate #trening #tidenstrekkerikketil #kjærlighet 

Maksløft

På gårdagens økt så var planen å få tatt noen maksløft. Jeg og Linda skal få et nytt treningsopplegg av en av mine kollegaer og da trengte vi noen referanseverdier å utgå ifra. Et utgangspunkt. Grunnen til at jeg ikke lager et nytt opplegg til meg selv er at jeg ikke er standhaftig nok til å følge noe jeg har laget selv. Dessuten så lager jeg alltid mine egne programmer for lette eller for tunge og da mister jeg motivasjonen til å gjennomføre. Det er mye enklere og mye mer motiverende å følge et opplegg som noen annen har satt opp. En PT trenger og en PT 😃 Ihvertfall gjør den her PT:n det 🙈

Øvelsene vi skulle teste oss i vår knebøy, markløft og benkpress. Tre basøvelser. Det er lenge siden jeg tok noen maksløft sist gang. Jeg tror faktisk at det er nærmere 2 år siden. Den gangen tok jeg 92,5 kg i knebøy, 65 kg i benkpress og hva jeg tok o markløft husker jeg faktisk ikke. Igår klarte jeg 70 kg i knebøy, 52,5 kg i benkpress og 75 kg i markløft. Litt forskjell… Men jeg har ikke trent tung styrke på lang tid og har dessuten gått igjennom en graviditet og en fødsel der imellom så jeg er ikke misfornøyd i det hele tatt.

Jeg husker at da jeg startet med ting styrke den gangen så var utgangspunktet langt dårligere enn nå så det kan jo bare bli bedre 😃 Jeg er spent på hva jeg vil få til den her gangen 👊😃

 

 

Gårdagens økt så sånn her ut:

  • Knebøy:

1×12 reps 20 kg
1×5 reps 50 kg
1×5 reps 60 kg
1×2 reps 65 kg
1×2 reps 67,5 kg
1×1 reps 70 kg

 

  • Markløft:

1×12 reps 50 kg
1×5 reps 55 kg
1×5 reps 65 kg
1×2 reps 70 kg
1×2 reps 72,5 kg
1×1 reps 75 kg

 

  • Benkpress:

1×12 reps 20 kg
1×5 reps 40 kg
1×5 reps 45 kg
1×2 reps 47,5 kg
1×2 reps 50 kg
1×1 reps 52,5 kg

 

 

Det var tungt! Men jeg er alikevel ikke spesielt støl i hverken bein eller bryst idag. Det kommer sikkert imorgen. 

Nå sitter jeg og lader opp for å løpe en runde sammen med bikkja så fort kjæresten min kommer hjem fra jobb 😃

 

Ha en fin kveld videre!

Klem Marlene ❤

 

#trening #løping #styrke #makstest #styrkeløft #treningsglede #motivasjon #PT

Gratinert jordbær- og rabarberkompott

Da jeg var hos mamma og pappa sist gang så så vi på et eller annet reiseprogram på tv der de lagde en dessert som jeg syntes så veldig god ut. Det var gratinert jordbær- og rabarberkompott. Det hørtes spennende ut og det så veldig godt ut. Jeg skrev ned oppskriften for å så spare til senere. Mamma og pappa har rabarber hjemme i hagen så jeg tokk med en del hjem 🙂

Idag så kjøpte jeg hjem de ingrediensene jeg ikke hadde stående hjemme på kjøkkenet så at jeg kunne teste å lage den her desserten til meg og Tommy 🙂

 

 

Den var veldig god. God og sommerlig. Men samtidig spesiell i smaken. Sikkert grunnet den syrlige smaken fra all rabarber.

 

Oppskrift:

Ingredienser for 4 personer:

250 gram rabarber i biter
250 gram jordbær i biter
0,5 dl rørsukker
1 ts malen kanel
250 gram kesella/kesam vanilje
0,5 dl hakket mandel
0,5 dl farinsukker

 

Fremgangsmåte:

Denne desserten kan lages både på grillen og u ovnen.

Skrell rabarber og kutt i biter. Bland sammen rabarber, jordbær, rørsukker og kanel.

 

 

 

Fordel i ovnssikkre porsjonsformer. Putt i stekeovnen/På grillen i 15 min.

 

 

Før servering, fordel kesella/kesam over rabareberblandningen og strø farinsukker og mandel over. Gratiner på høy temperatur i ca 5 min eller til mandelbitene begynner å få farge.

 

 

 

 

 

Da jeg hadde spist opp min så vurderte jeg faktisk å ta en til 🙈 Smakene fra jordbær og rabarber gjorde seg veldig godt med kanel og vaniljekesam.

Test ut oppskriften i løpet av helgen du og vel! 😃 Og gjerne fortell meg hva du synes om den.

 

Ha en fin kveld videre!

 

Klem Marlene ❤

 

#jordbær #rabarber #dessert # mamma #baking #mat #kosthold #lovelife #active #søtt 

Jeg gruer meg

Jeg gruer meg. Jeg gruer meg til dagen da jeg må begynne å jobbe igjen. Jo det er faktisk sant.

Det har ikke noe med jobben min å gjøre. Nei absolutt ikke, jeg liker jobben min. Jeg liker å jobbe med trening. Jeg liker å ha en jobb der jeg treffer mange forskjellige mennesker og der jeg har muligheten til å hjelpe mennesker til bedre helse.

 

 

Grunnen til at jeg gruer meg er jo selvfølgelig at jeg ikke vil være vekk fra sønnen min. Den lille vakre gutten min. Jeg er blitt like avhengig av han som hva han er av meg og jeg vil ikke være vekk fra han. Det er stor forskjell på å være vekk fra han noen få timer en gang iblant og det å være vekk fra han mange timer, hver dag, hver uke. Dette gruer jeg meg veldig til og det er det jeg ligger i sengen å tenker på istedenfor å sove.

 

 

Egentlig så har jeg kun mammaperm til slutten av september. Men jeg skal ikke begynne å jobbe da. Nei jeg har tenkt å ta ut min ferie og noen ukeer ulønnet permisjon da. Alternativt jobbe velig lite. Jeg har ingen planer på å begynne jobbe fult med deg første. Heller ikke på å sette Mathias i barnehavem enda. Det synes jeg er altfor tidlig. Da Mathias blir 1 år skal jeg søke om kontantstøtte for å så  kunne ha han hjemme fra barnehage en stund til. Gjerne frem til han er 2 år.

Den dagen jeg skal begynne å jobbe så vil det gå bra, det vil jo det. Det blir jo en tilvenning for oss begge. Og vi må jo bare gjøre det beste utav det. Sånn er det bare. Men akkurat nå så føles det ikke sånn. Det føles ut som at jeg må gi slipp på gutten min altfor fort. At jeg må overlate han til noen andre når jeg ikke vil noe annet enn å finnes der for ham selv. Derfor gruer jeg meg.

 

Klem Marlene ❤

 

#mamma #kjærlighet #baby #barn #familie #jobb #permisjon

6 mnd kontroll

Igår var lille Mathias på 6 måneders kontroll. En litt forsinket kontroll egentlig siden han blir 7 måneder den 7 august.

Vi fikk snakke med både lege og helsesøster og alt så bra ut. Han er blitt 71,6 cm lang og veier 8230 gram og er en helt perfekt liten gutt. Han har fått to små søte og veldig skarpe tenner 🙂 Og han vet å bruke dem. Både på å bite mamma i puppen, haka og kjaken 😉 Men han er jo så god og søt alikevel.

 

 

Den lille gutten min begynner å bli stor! Det er helt ufattelig at han blir 7 måneder om bare noen få dager. Hvor er de siste månedene blitt av? Egentlig, hvor er det siste året blitt av? Jeg synes tiden flyr så altfor fort og jeg skal ta godt være på hvert eneste øyeblikk jeg har sammen med den lille skatten våres ❤

 

Klem Marlene ❤

#mamma #baby #babyboy #barn #proudmom #familie #kjærlighet #stolt #familycomesfirst

Veldig fornøyd med håret

Som dere sikkert har fått med dere så har jeg endelig fått satt i mine ekstensions 🙂 Og jeg må bare si at jeg er SÅ fornøyd! Det er lenge siden jeg hadde så her langt hår. Før mange år siden så var mitt eget hår så her langt og tjukt. Men etter at jeg klippet av det lange håret mitt i 13 års alderen så har det aldri blitt like langt igjen uansett om jeg har prøvd å spare det ut. At jeg har byttet hårfarge fra lyst til mørkt en god del ganger har vel ikke hvert direkte gunstig…

 

 

Jeg har hatt ekstensions før, dette er ikke første gangen. Men dette er første gangen som jeg har hvert så her fornøyd med resultatet. Tapefestene sitter så langt veldig godt. Festene er tynne så det føles ikke at de er der hvis man tar på håret og de er ikke ubehagelig å sove med.  Håret blander seg godt med mitt eget og fargematchen hadde ikke kunnet bli bedre.

Med tape fester så kan jeg lett ta ut håret når festene kommer for langt ned. Da kan jeg ta vekk den gamle tapen, putte på ny tape og så sette i detsamme håret på nytt. Perfekt!

 

 

 

Jeg synes det er ekstra moro å kunne gjøre forskjellige fletter og andre oppsetninger nå som håret mitt er både langt nok og tjukt nok til at resultatet skal se bra ut 🙂 Det ser ikke ut som tynne små rottehaler lenger 😂

 

 

 

Håret er lettskøtt og lett å jobbe med og det er av veldig god kvalitet.

Hvis du også er interessert av ekstensions så anbefaler jeg deg å ta en titt på utvalget hos Rapunzelofsweden. De har supre produkter til en gunstig pris. Akkurat nå har de salg og hvis du bruker rabattkode MARLENE5 så får du ytterligere 10% rabatt. Koden er kun gyldig til og med 6/8.

Et lite tips, håroljen deres er magisk og koster kun 119 kr akkurat nå 😉

 

Klem Marlene ❤

 

#hår #ekstensions #hårforlengelse #extensions #Rapunzelofsweden #hairexstensions #hair #fletter #mamma #