Oppussingen fra helvetet

Oppussingen fra helvetet. Hva har skjedd tenker dere nå. Som jeg skrev i et av mine siste innlegg så er det mye som har skjedd det siste halvåret. Bland annet så har vi pusset opp hele første etasje i huset våres. Alt ifra bjelkelaget til kjøkkenet har blitt pusset opp. Dette var helt nødvendig da vi faktisk ikke hadde mer enn 8 grader på gulvet i vinter de dagene da det var som kaldest.

Oppussingen startet opp i midten av mars og alt skulle enligt kontrakten vi skrev med snekkerfirma stå klart den 15 Mai. Under perioden som huset ble pusset opp så måtte vi flytte ut. Det er ikke mulig å bo i et hus uten både stue og kjøkken med små barn. Dessuten så skulle jo alle gulvene i hele første etasje brytes opp så det å ta seg opp til soverommene og badet i andre etasje hadde ikke gått ann uten å balansere på bare bjelkene.

Dette var ikke noe problem. Dette hadde vi belaget oss på. Jeg og Mathias oppholdt oss hjemme hos foreldrene mine større delen av denne perioden. Tommy bodde hjemme hos en kamerat og Tobias bodde mest hjemme hos sin mamma.

 

 

 

 

 

 

Etterhvert så fikk vi beskjed fra en av snekkerne at vi skulle kunne flytte inn før fristen. Allerede 4 Mai faktisk. Så flott tenkte vi og den 2 Mai pakket jeg ihop tingene jeg og Mathias hadde hjemme hos foreldrene mine i Sverige og kjørte hjem. 3 Mai skulle vi nemlig se på hvor all belysning og hvor alle stikkontakter skulle sitte, sammen med elektriker. De siste to nettene før vi skulle få flytte hjem tenkte vi bo på hotell.

3 Mai stod vi i huset og klødde oss i hue sammen med elektrikern. Det var langt fra ferdig. Det var så mye materialer overalt at elektrikern fikk ikke gjort noe som helst uten måtte komme tilbake ved en senere anledning. Vi fikk ikke flytte in den 4 Mai alikevel. Grunnet forsinkelser skulle det drøye noen dager til. Men den 6 skulle alt være klart. Den 6 Mai stod jeg hjemme i huset og konstaterte enda en gang at det ikke var ferdig. Langt fra ferdig. Denne dagen fikk vi ikke engang tak i snekkerne. 7 Mai fikk vi beskjed om at alt var ferdig den 11 Mai. Litt forskjell ikke sant?

11 Mai kl 19 kom vi til huset for å besiktige det før vi skulle flytte inn. Da var ting fortsatt ikke ferdig. Da hadde vi hvert nødt til å bo på hotell i langt flere netter enn hva vi planlagt. Men små barn var det ikke snakk om å flytte inn den dagen heller. 12 Mai flyttet vi hjem. Før fristen i kontrakten men etter fristene vi fått underveis. Og til ett hus som fortsatt ikke var ferdig.

 

 

Bare første dagen oppdaget vi en god del ting som måtte utbedres og en del ting som var glemt eller helt enkelt ikke ferdig. Første kvelden hjemme så begynte kjøkkenvasken å lekke så det fløt vann over hele gulvet under kjøkkenbenken. Kjempekult å krabbe rundt på alle fire og tørke vann under kjøkkenbenken kl 23 på kvelden som høygravid. Men Tommy var på jobb og det å få vannskader i et nylagt gulv var jo ikke ønskelig…

Mange ting er fortsatt ikke utbedret. Vinduene som skulle males ser ikke ut. På noen plasser er gulvet skjevt og på andre plasser er det svikt i gulvet. Vasken er ikke blitt silikonisert. Vi har ikke lenger strøm og belysning i gangen, tilbygget eller på verandaen. Men verst av alt er at det henger og slenger en ledning med 230 Volt strøm i kjellertrappen! (Det er ikke elektrikern som har tukklet med denne) De her tingene vil ikke bli utbedret. Ikke av snekkerfirma. Vi har etter å ha anlitet en takstmann kommet til enighet med snekkerfirma om at de skal trekke seg fra saken mot at vi ikke betaler siste faktura. Ikke mye plaster på såret etter alle ekstra utgifter vi har fått grunnet forsinkelser og diverse annet. De pengene kommer jo gå med til å fikse opp i alle feil og mangler som fortsatt gjenstår.

Så ja denne oppussingen har hvert en oppussing fra helvetet. Men vi har fått et helt nytt hus. Alt er ikke galt, absolutt ikke! Alt i alt er hele første etasje veldig mye penere og feshere nå. Vi har fått en mye mer åpen planløsning og romfølelse. Et nytt, mye større kjøkken og en flott stueløsning. Og forhåpentligvis slipper vi å fryse når vinteren kommer nå som gulvene er isolert og vi har installert ny peis og varmepumpe. Får vi nå bare ordnet opp i de feil og mangler som gjenstår så vil det her bli kjempe bra! ☺

 

Ha en fortsatt fin kveld! ♥

 

Klem Marlene ♥

 

#mamma #mother #barn #familie #oppussing #hjem #home #renovering #hem #innredning #mom

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg