Idag har jeg baket brød igjen. Grovt brød med en masse godsaker oppi Jeg fikk denne oppskriften av en arbeidskamerat for mange år siden og den er blitt veldig godt brukt
Faktisk så er det nok det godeste og saftigeste brødet jeg noen gang har smakt om jeg skal være helt ærlig.
Oppskrift:
Ingredienser:
- 4 1/2 dl kefir/filmjölk
- 1 dl mørk sirup
- 1 dl tørkede aprikoser
- 1 dl mandel
- 1 dl rosiner
- 1 dl hvetekross
- 1 dl rågkross (ser ut som grovhakket rug)
- 1 dl havregryn
- 2 1/2 dl grovt rugmel
- 3 dl hvetemel
- 1 dl linfrø
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 1/2 ts salt
- 1 1/2 ts bakepulver
- 1 1/2 ts bikarbonat
- 2 ts brødkrydder
Siden jeg ikke hadde hvetekross hjemme så brukte jeg 2 dl rågkross istedenfor for 1 og det virket akkurat like bra. Dessuten så slengte jeg oppi 1 dl med tørkede fiken også
Fremgangsmåte:
- Still ovnen på 200 grader.
- Bland sammen kefir og sirup i en bolle.
- Hakk frukt og mandel veldig grovt.
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene, frukt, mandel og rosiner. Rør ned altsammen i kefirblandingen.
- Putt bakepapir i to avlange brødformer så at papiret stikker ut over kantene.
- Fyll formene med deigen. Strø litt havregryn over og stek deretter i midten av ovnen i ca 45 min.
- La brødene hvile under et håndkle til de ikke er fullt så varme lenger. Skjær et par skiver og server med litt smør og ost eller hva du enn liker av pålegg. Nyt!
Dette brødet er sunt og godt. Det går raskt å slenge sammen alle ingredienser og det trenger ikke å stå å heve. Og det passer helt utmerket på frokostbordet imorgen Test ut oppskriften og fortell meg hva du synes!
Ha en fortsatt fin lørdag!
Klem Marlene
#baka #baking #frokost #brød #sunt
Så nydelig og godt det ser ut!
elisebr: Takk
Det er kjempe godt! Spesielt hvis man liker frykt, mandel og litt tyggemotstand 