Ikveld etter at jeg hadde lagt Mathias så bestemte jeg meg for å bake scones. Scones med tørket frukt. Jeg tenkte at jeg skulle dele oppskriften med dere. Egentlig så er det en egen vri på en oppskrift. Den opprinnelige oppskriften inneholder kun hvetemel og ikveld hadde jeg lyst å prøve en litt grovere variant så jeg byttet ut 3 av 6 dl hvetemel med havremel.
Oppskrift:
Ingredienser:
- 3 dl hvetemel
- 3 dl havremel
- 2 dl havregryn
- 4 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 2 dl tørket frukt i biter (jeg brukte aprikos og rosiner)
- 4 dl melk
- 1/2 dl flytende matfett/ olje
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 250 grader
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene og frukten i en bolle.
- Tilsett melk og olje og jobb raskt ihop en “klissete” deig.
- Klikk ut deigen i fire hauger på en bakepapir kledd langpanne. Strø litt havregryn over og flat ut hver haug til en rund kake (ca 15 cm i diameter).
- Del hver kake i fire deler og prikk dem med en gaffel.
- Stek i midten av ovnen i 10-12 min.
- Bryt sconesen i biter og server med gulost og/eller marmelade
De smakte helt fantastisk også i denne litt grovere versjonen
Gjerne test ut oppskriften! Det tar ikke lange tiden å slenge de sammen. Og de passer helt perfekt på frokostbordet! Eller sammen med en kopp the på kvelden så som nå
Ha en fin kveld!
Klem Marlene
#scones #bake #mat #frukt #tørketfrukt #frokost
0 kommentarer