Bittesmå tenner og smaksprøver

Lillemann har brått sluttet å sove godt om natten. Han sover veldig urolig og våkner flere ganger. Han har gjort det i ca en ukes tid. Tidligere har han sovnet i åtte tiden på kvelden og sovet helt frem til halv syv på morgenen uten problem. Men nå gjør han altså ikke det.

Men jeg er ganske sikker på at jeg vet grunnen til det. Lille Mathias har begynt å få tenner. Det er en bitteliten tann på vei opp som sikkert lager litt ubehag og forstyrrer søvnen hans. Men den lille gutten våres våkner ikke å skriker å gråter. Nei han våkner og ligger i sengen sin å prater litt. Først før seg selv, sen for å så få oppmerksomhet og deretter for å så få litt mat. Så fort han blir lagt til brystet og får litt mat og kos så sovner han som regel om igjen ♥

 

 

Mathias begynner å bli så pass stor nå at han trenger litt fast føde i tillegg til brystmelken og det kan også være en faktor som gjør at han ikke sover like lenge av gangen lenger. Kroppen trenger å fylle på med mer mat. Vi begynte med smaksprøver for noen uker siden og han virker å like det å prøve forskjellige ting veldig godt. Det er ikke alt som faller like godt i smak, men har har ikke funnet på å spytte ut eller nekte å smake. Det han liker best så langt er gulerot pure som jeg lager selv gjennom å koke gulerøtter og deretter kjøre de i mixeren. Banan, potet, søtpotet, havregrøt og maisgrøt har vi også testet ut. Jeg håper at det å få i han litt grøt eller annen fast føde på kveldingen vil hjelpe han og få sove ordentlig på nettene igjen. 

 

Marlene ♥

 

#mat #tenner #amming #mamma #baby

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg