For en tid tilbake så var det sjokoladebollens dag. Den dagen så kom jeg over en morsom oppskrift som jeg bare måtte teste Og det har jeg gjort idag. Det er ikke noen vanlige sjokoladeboller. Det er en rull! En rull med to forskjellige lag eller smaker. Det ene laget er vanlig sjokoladebolle “deig” og det andre er lagd med kokos og vaniljesukker. Skikkelig godt og alt annet en sunt! Men alt må ikke være sunt, ikke sant!?
Oppskrift:
Lag 1:
- 8 dl havregryn
- 200 gram smør
- 2 dl sukker
- 1 dl kakao
- 5 cl kaffe
- 1 ts salt
Lag 2:
- 5dl havregryn
- 150 gram smør
- 2 dl sukker
- 2 dl kokosmasse
- 1 ts vaniljesukker
- 5 cl melk
Fremgangsmåte:
- Bland alle ingrediensene til lag 1 og lag 2 så at du får to deiger.
- Ta deigen med kakao og putt den oppe på et bakepapir (eller aluminium folie). Flat den ut litt og putt deretter et bakepapir oppe på deigen. Bruke deretter en kjevle til å gjøre deigen flat og tynn. Ta deretter vekk bakepapiret som ligger på toppen.
- Gjenta samme prosedyre for deigen med kokos.
- Når du har kjevlet ut begge deigene så legger du de oppe på hverandre.
- Ta vekk bakepapiret og lag deretter en rull.
- Rull hele rullen i perlesukker, havregryn eller kokosmasse.
- Kutt opp i biter og server til en kopp kaffe
Den opprinnelige oppskriften inneholdt Bailys og ikke melk, men siden jeg ikke har noen Bailys hjemme så fikk det gå bra med melk
Litt morsom vri synes jeg Hva synes du? Har du lyst å teste du og?
Ha en fin kveld!
Klem Marlene ♥
#bake #mat #bakeglede #usunt #godt #sjokolade #oppskrift #sjokoladebolle