Opprinnelig postet 3/1-2017
Nå er det en liten stund siden jeg delte noen oppskrifter med dere. Motivasjonen på kjøkkenet har ikke hvert til stede i det siste og jeg har rett og slett hvert litt matlei. Men idag så bestemte jeg meg for å så lage muffins. Ikke søte og usunne muffins men proteinrike matmuffins. Disse er fylte med cottagecheese, kokt kalkun, paprika og chili. De er smakrike, saftige og mettende og passer perfekt i matpakka! Mums!
Oppskrift:
Oppskriften gir ca 15-20 st matmuffins
Ingredienser:
- 2 dl havremel
- 2,5 dl havregryn
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts sukrin
- 1/2 ts salt
- 2 ts pizzakrydder
- 3 egg
- 200 gram kesam
- 2 dl melk
- 40 gram smeltet smør
Fyll:
- 250 gram kokt kalkun
- 100 gram cottagecheese
- 1/2 paprika
- chili etter ønske
Fremgangsmåte
♦ Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.
♦ Bland deretter inn egg, kesam, melk og smør, gjerne i en mixer eller med en handmixer.
♦ Bland sammen ingrediensene til fyllet i en annen bolle.
♦ Vend inn fyllet i røren og fordel i muffinsformer. Sett inn i midten av ovnen i ca 20-30 min.
♦ Avkjøl på rist og oppbevar deretter i kjøleskap.
Pass på at muffinsene er ordentlig avkjølet før du prøver å ta dem ut av formene, ellers sitter de gjerne litt fast. Noe som er kjempebra med disse muffinsene er at det går helt fint å fryse dem 🙂 Putt noen i fryseren og ta opp så mange du ønsker når du trenger noe sunt og godt i matpakka!
Gjerne test ut oppskriften og gi meg en tilbakemelding på hva du synes 🙂
Ha en fortsatt fin kveld ♥
Klem Marlene ♥