Opprinnelig postet 19/12-2016
God kveld 🙂 Idag så har jeg eksperimentert litt på kjøkkenet igjen. Både jeg og Tommy blir ganske så matlei til tider. Begge to er glad i å lage mat men kostholdet blir til tider veldig kjedelig og ensformig. Idag var en sånn dag da ingen av oss hadde noen forslag på hva vi skulle spise. Ingen av oss hadde heller lyst på noe spesielt. Men så kom jeg til å tenke på noe som mamma lagde for mange år siden. Det var en eller annen rett med potet, kjøttdeig og eple. Jeg har aldri sett noen oppskrift på dette men bestemte meg for å eksperimentere litt på egen hånd.
Eksperimentet ble vellykket og vi spiste en god middag. Sunt og godt og med kun noen få ingredienser. Retten er ganske mild i smaken men det kan man enkelt justere selv med litt sterkere krydder.
Her følger oppskriften:
Ingredienser:
♦ Ca 500 gram kjøttdeig
♦ 6 poteter (mellom store)
♦ 1 st eple
♦ 1/2 gul løk
♦ 2 1/2 matfløte
♦ revet mager ost
♦ salt
♦ pepper
Fremgangsmåte:
Bryn kjøttdeigen og smaksett med salt og pepper. Skrell potetene og eplet. Kutt deretter poteter, eple og løk i skiver eller småbiter. Bland potetene, eplet og løken i en ildfast form.
Hell over kjøttdeigen i den ildfaste formen og fordel den godt. Hell matfløte over innholdet i formen. Tilsett litt revet ost og pepper på toppen.
Sett formen i midten av ovnen i 225 grader i ca 30 minutter.
Ta da! Klar til å servere 🙂 Sunt og godt trenger ikke å være hverken vanskelig eller tidskrevende! Gjerne test ut oppskriften og fortell meg hva du synes 🙂
Ha en fortsatt fin kveld ♥
Klem Marlene ♥