Opprinnelig postet 15/12-2016
Pannekakefrokost, hvem liker vel ikke det? Disse proteinrike lappene passer perfekt til helgfrokosten. Oppskriften er min egen, og kom til under litt eksperimentering på kjøkkenet en lørdag for en tid tilbake. Disse lappene er rike på proteiner siden de inneholder hele 6 stk egg, kesam og havregryn. Oppskriften gir ca 14 lapper.
Oppskrift:
Ingredienser:
♦ 2 dl havregryn
♦ 2 dl havre mel
♦ 1 neve mandel
♦ 6 stk egg
♦ 2 dl mager kesam
♦ Innmaten fra 1 stk vaniljestang
♦ 2 ss sukrin eller sukker
♦ 1 dl vann
♦ 1 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
Start med å knuse mandlene i en mikser til de blir til mel. Tilsett havregryn, havre mel, egg, kesam, vann, bakepulver og vaniljestang. Bland sammen til en røre. Smak av med sukrin eller sukker så at du får lappene så søte som du selv vil ha dem. La røren stå i 10-15 minutter. Stek med litt smør eller olje i stekepannen.
Server med for eksempel rørte bær, banan og cottage cheese eller friske bær og kesam. De er veldig mettende og det trengs ikke mange lapper for at man skal bli mett. Passer prefekt både til frokost og i matpakka.
Her hjemme har de falt i smaken hos både store og små 🙂 Unn deg selv en ordentlig frokost i morgen eller i helgen og test de ut selv!
Klem Marlene ♥