Proteinrike lapper – perfekt til helgefrokosten!

Opprinnelig postet 15/12-2016

 

Pannekakefrokost, hvem liker vel ikke det? Disse proteinrike lappene passer perfekt til helgfrokosten. Oppskriften er min egen, og kom til under litt eksperimentering på kjøkkenet en lørdag for en tid tilbake. Disse lappene er rike på proteiner siden de inneholder hele 6 stk egg, kesam og havregryn. Oppskriften gir ca 14 lapper.

 

lapper

 

Oppskrift:

Ingredienser:

♦ 2 dl havregryn

♦ 2 dl havre mel

♦ 1 neve mandel

♦ 6 stk egg

♦ 2 dl mager kesam

♦ Innmaten fra 1 stk vaniljestang

♦ 2 ss sukrin eller sukker

♦ 1 dl vann

♦ 1 ts bakepulver

 

lapper 2

lapper 3

 

Fremgangsmåte:

Start med å knuse mandlene i en mikser til de blir til mel. Tilsett havregryn, havre mel, egg, kesam, vann, bakepulver og vaniljestang. Bland sammen til en røre. Smak av med sukrin eller sukker så at du får lappene så søte som du selv vil ha dem. La røren stå i 10-15 minutter. Stek med litt smør eller olje i stekepannen.

 

lapper 4

 

Server med for eksempel rørte bær, banan og cottage cheese eller friske bær og kesam. De er veldig mettende og det trengs ikke mange lapper for at man skal bli mett. Passer prefekt både til frokost og i matpakka.

Her hjemme har de falt i smaken hos både store og små 🙂 Unn deg selv en ordentlig frokost i morgen eller i helgen og test de ut selv!

 

Klem Marlene ♥

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg