Grunnet at større delen av dagen min igår gikk med til IKEA turen og deretter monteringen av kommoden så ble det ikke noe med planene på å bake brød og eplepai. Men siden jeg har hatt formiddagen fri idag så slengte jeg ihop en eplepai idag istedenfor.
Eplepai er noe jeg forbinder med høsten. Og nå som vi er inne i oktober måned så er det jo høst på riktig. Det begynner å bli skikkelig kaldt på kvelden og morgenen nå og det drøyer ikke lenge før man må skrape isen vekk fra rutene på bilen. Det blir kalde og mørke kvelder og ettermiddager da man kan krype opp i sofaen under et pledd med masse levende lys. Å hva passer vel bedre da en varm eplepai med litt vaniljesaus?! Eller som i det her fallet, mager vanilje kesam. Denne paien er dessuten et sunt alternativ til den vanlige eplepaien så det går å nyte den med god samvittighet!
Ingredienser:
Fyll:
3-4 epler
1 ss smør
2 ss sukrin (kan byttes ut til sukker hvis man vill, da 1 ss)
1 ts kanel
Deig:
2,5 dl havregryn
1 dl havremel
5 ss sukrin ( 3 ss sukker hvis du foretrekker det )
100 gram smør
Skrell eplene og ta bort midten. Del eplene i skiver. Legg eple bitene i en pose. Smelt smør og tilsett sukrin og kanel. Rør om til det blir en brun røre. Hell miksen over eple bitene i posen. Knyt posen og bland ordentlig. Når blandingen er fordelt på alle eple biter, fordel eple bitene i en paiform eller annen ildfast form.
Bland alle tørre ingredienser til smuldeigen i en bolle. Smelt smør og hell det oppi bollen med de tørre ingrediensene. Rør om til smøret er fordelt i blandingen, men ikke rør for lenge. konsistensen skal være klumpete og ikke slet. Strø smuldeigen over eplene. Strø kanel og sukrin/sukker over etter smak og behag.
Stek paien i ovnen på 200 grader i 25-30 min. La den stå litt før servering. Passer utmerket å servere sammen med mager vanilje kesam, vaniljeis eller vaniljesaus.
Sist men ikke minst NYT! 🙂
Klem Marlene ♥
#kosthold #matglede #trening #sunt #gravid #oppskrift #familie #kjærlighet #høst