Lørdag kveld og jeg og Tobias har koset oss på kjøkkenet. Tobias har hvert å lekt sammen med det ene søskenbarnet sitt nesten hele dagen og jeg har letet etter oppskrifter. Det å lage mat uten inspirasjon og variasjon blir fort kjedelig og da blir det et tiltak. Men jeg fant frem en del oppskrifter som jeg må teste ut 🙂 Bland annet denne fiskesuppen som vi testet ut nå ikveld. Den var virkelig kjempegod! Å så er det jo så sunt med fisk. Deler oppskriften her under.
Oppskriften er beregnet til 4 personer/porsjoner
♦ 2 stk gulerot i biter
♦ 6 dl fiskebuljong (terninger utblandet med vann)
♦ 2 dl melk
♦ 2 så hvetemel
♦ 200 gram rød fisk (feks. Laks)
♦ 200 gram hvit fisk (feks. Torskefilet)
♦ 1 dl frosne grønne erter
♦ 1 dl kremfløte
♦ 1/2 tsk salt
♦ 1/2 tsk pepper
♦ 1 ss frisk gressløk
1. Kok opp fiskebuljongen i en gryte og legg i gulerotbitene. La dem koke i 3-4 min.
2. Bland melk og hvetemel i et glass med skrukork eller feks. en shaker og rist godt. Hell blandingen i fiskebuljongen under omrøring. La suppen småkoke i ca 5 min.
3. Senk temperaturen å legg i fiskebiter og erter. La suppa småkoke i ytterligere ca 5 min. Rør deretter førsiktig inn fløten og smak av med salt og pepper. Sist men ikke minst dryss over finklippet gressløk.
Kan gjerne serveres sammen med brød eller flatbrød.
I oppskriften står det at man skal bruke 200 gram rød fisk og 200 gram hvit fisk. Jeg har her brukt laks og torsk.
Til vanlig bruker jeg sjeldent kremfløte i matlagning, uten velger som regel magre alternativer. Men for å ikke ødelegge smak og konsistens så valgte jeg å bruke kremfløte i denne retten. Må få lov å kose seg litt når det er lørdag 😉
Suppen var en hit hos både store og små her hjemme så denne suppen kommer til å lages fler ganger. Den fikk til og med stjerne i boka av Tobias, som tok flere porsjoner. Kjempegod smak og konsistens. Og så er den jo sunn ♥
Nå er det snart nattan. Sov godt ♥
#mat #familie #lørdag #helg #sunt #gravid