Opprinnelig postet 10/12-2016
Idag er det den 10 desember. Det er ikke hvilken dag som helst her i huset, det er Tobias sin bursdag. Idag ble gogutten hele 7 år og i den anledningen så har vi hatt familieselskap her hjemme. Bursdagsfeiring betyr bursdagskake så idag på formiddagen så baket jeg gammeldags sjokoladekake med sjokolade og romfyll, for aller første gang. Guttungen er veldig glad i sjokoladekake og kjæresten min ville at vi skulle gi han en slik bursdagskake idag. Så igår kveld fikk han i oppgave å finne frem hva for slags sjokoladekake det skulle være. Det finnes jo så mange å velge på!
Selv foretrekker jeg brownies og kladdekaker som er litt seige. Men jeg viste at det ikke var det han hadde i tankene. Han hadde en sjokolade med romessens i glasuren i tankene. Dette er en av flere oppskrifter han fant frem og den jeg selv syntes så best ut. Denne kaken hørtes ut til å være saftigere enn tradisjonell sjokoladekake som kun har glasur på toppen. Noe jeg personlig synes er ganske tørt og kjedelig.
Denne oppskriften gav en saftig og fin sjokoladekake og det smakte aldeles passe mye av romessensen. Ikke for mye og ikke for lite. Kaken falt i smaken både hos guttungen, kjæresten og øvrige familien. Denne oppskriften, som er hentet fra norgesbestebakst.no, anbefales virkelig!
Sjolkoladekake:
Ingredienser:
♦ 300 gram farin
♦ 150 gram smør
♦ 2 egg
♦ 1/2-1 plate kokesjokolade
♦ 2 dl melk
♦ 300 gram hvetemel
♦ 3 ts bakepulver
Fyll:
♦ 100 gram smør
♦ 500 gram melis
♦ 1 plate kokesjokolade
♦ 6 ss kaffe
♦ 1-2 egg
♦ 20 dråper romessens
Fremgangsmåte:
Pisk farin og mykt smør sammen, tilsett ett og ett egg. Smelt kokesjokoladen (gjerne halve om halvt med mørk og lys) i melk, avkjøl. Rør ned i farinblandingen vekselvis med mel og bakepulver. Hell over røren i en godt smurt springform og stek midt i ovnen på 185 grader i ca 45 minutter.
Smelt smør og rør i melis. Smelt sjokolade i kaffe og tilsett til melisblandingen. Rør i ett egg (evt ett til hvis fyllet virker tykt). Ha i romessensen.
Del kaken i tre lag og fyll i sjokoladekremen mellom hvert lag og deretter over og rundt kaken. Pynt kaken etter ønske. Lag gjerne kaken 1-2 dager før servering slik at smakene setter seg. (Jeg lagde kaken idag, samme dagen som den skulle bli servert, og det fungerte utmerket)
Bursdagsgutten ble fornøyd med kaken og smaken og det var det aller viktigste. Nå ligger han og sover godt etter en lang og koselig ettermiddag ♥
Note to self: Til neste gang jeg skal bake og servere kake så skal jeg gå til innkjøp av en ordentlig kakespade 😉 🙂
Natta Klem Marlene ♥